Om filmen

Om filmen

 

MonaLisa levde ett helt vanligt Svenssonliv. Hon arbetade som lärare, skrev egen musik och var en varm och kärleksfull mamma. Men en dag förändras allt. Hon sjunker in i en djup depression, tappar lusten att leva och börjar självmedicinera med heroin. Tillvaron slås i bitar, och hon förlorar allt hon tidigare levt för.

 

Hur kunde det gå så här långt? Varför? Tidiga minnen och sår från det förflutna skaver inom henne. MonaLisa föddes påtänd, togs ifrån sina föräldrar och hamnade på barnhem. Hon förstår att hon måste bryta sitt destruktiva mönster, men suget efter drogen som lindrar all smärta är för starkt.

 

Efter år av missbruk möter hon Fredrik, även han sargad av sin bakgrund. Mot alla odds bestämmer de sig för att ta upp kampen mot drogerna, tro på kärleken och försöka förverkliga sina drömmar.

 

Dokumentärfilmaren Jessica Nettelbladt har följt MonaLisa i över 8 års tid. Resultatet är en unik berättelse om en verklighet mitt ibland oss. En kärlekshyllning, en sorgesång och rå och en ärlig människoskildring som skakar om och berör.

 

Ämnen/sökord: leva med beroende, vård av människor med missbruk, anhörig till missbrukare, heroinberoende, beroende, missbruksvård, orsaker till hemlöshet, hemlöshet i Malmö, rehabilitering narkotika, fosterbarn droger, graviditet i narkomanvård, omhändertagande av barn.

 

Dokumentär par i missbruk
Dokumentärfilm om heroinberoende