Om filmen

 

MonaLisa levde ett vanligt Svenssonliv. Tog hand om barnen, lagade mat och lekte på lekplatsen. Arbetade som lärare och älskade musik. Men en dag förändras allt. Hon sjunker in i en djup depression, tappar lusten att leva och börjar självmedicinera med heroin. Tillvaron slås i bitar, och hon förlorar allt hon tidigare levt för. Även sina barn.

 

Hur kunde det gå så här långt? Varför? Tidiga minnen och sår från det förflutna skaver inom henne. MonaLisa föddes påtänd, togs ifrån sina föräldrar och hamnade på barnhem. Hon förstår att hon måste bryta mönstret, men suget efter drogen som lindrar all smärta är för starkt.

 

Efter år av missbruk möter hon Fredrik, även han sargad av sin bakgrund. Mot alla odds bestämmer de sig för att ta upp kampen mot drogerna, tro på kärleken och förverkliga sina drömmar.

 

Dokumentärfilmaren Jessica Nettelbladt har med kameran följt MonaLisa i över 8 års tid. Resultatet är en unik berättelse om en verklighet mitt ibland oss. En kärlekshyllning, en sorgesång och rå och en ärlig människoskildring som skakar om och berör.

 

MER OM FILMEN